VÄLKOMMEN!
Jag heter CAMILLA ALVÉN och det här är en fortsättning på min första blogg, Camillas foto.

Numera använder jag bloggen som en form av dagbok, här ryms vardag, resor och odling. Jag fotograferar med en Canon 5D Mark II och ibland med en iPhone 8.

Alla bilder är fotograferade av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen. Är du intresserad av att använda eller köpa en bild är du välkommen att höra av dig (camilla.alven@gmail.com).



tisdag 21 juli 2015



I lördags plockade vi av alla svarta vinbär och i söndags var det dags för saftkokning. Det är likadant varje gång, jag har lyckats förtränga hur tråkigt jag tycker det är att vänta på att saften ska rinna igenom, hur ofantligt kladdigt det blir i hela köket, hur svetten lackar i panna och hur tålamodet till slut når bristningsgränsen. Så blev det även den här gången och därför gick jag över till att koka sylt mitt i allt, jag kan lugnt säga att det blev inte mindre kladdigt för det men nu har jag i alla fall både svartvinbärssaft och svartvinbärssylt...

1 kommentar:

Lotta sa...

Jag känner verkligen igen mig, fattar inte att det kan bli så kletigt och svettigt. Jag har kokat hallonsylt i eftermiddag och så fort vinbären blir lite mer mogna ska jag göra saft men jag har hittat ett recept dör man inte ska koka saften så jag hoppas det blir mindre kletigt då! Dina bilder är alltid så fina och välkomponerade! Må så gott! /Lotta