Äntligen har flädern börjat blomma och jag har satt min första omgång saft för det här året. Jag brukar göra flera satser och frysa in så att jag har saft så det räcker hela året. Mannen i huset gör fläderblomssnaps men själv håller jag mig helst till att sörpla saft...
Fläderblomssaft:
40 stora blomklasar av fläder
1 påse citronsyra (50 gram)
3 citroner
2 liter vatten
2 kg strösocker
1. Skölj blomklasarna väl
2. Skölj och borsta citronerna väl och skiva dem tunt
3. Varva blomklasar med citronskivor och citronsyra i en hink/kastrull
4. Koka upp vatten och häll i strösocker
5. Häll sockerlagen över blomklasar och citronskivor
6. Täck över och låt stå kallt i 3-5 dygn, rör om i saften en gång per dygn.
7. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor eller i plastburkar om du vill frysa in saften.
2 kommentarer:
Ser gott ut även om jag inte är någon saftmänniska. Hur var det med den där snapsen?
Läckert :-)
Skicka en kommentar