Det här är den absolut godaste banankakan som finns, helst ska den serveras med vispad grädde men om man inte har grädde hemma så duger det gott med lite vaniljglass. Jag har utgått från ett recept på banankaka från ICA men som vanligt kunde jag inte låta bli att dra bort en del av sockret och lägga till lite annat gott...
75 gram smör
1 dl muscovadosocker
3/4 dl rörsocker strö
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg (gulor för sig och vitor för sig)
2 mogna bananer
50 gram mörk choklad
50 gram hasselnötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
Smörj och bröa en form, cirka 24 cm diameter.
Hacka choklad och nötter, lägg i en skål och blanda ner vetemjöl, bikarbonat, kanel och ingefära.
Smält smöret.
Rör ner socker, vaniljsocker, salt, mjölk och till sist två äggulor.
Mosa bananerna och rör ner dem.
Rör ner mjölblandningen.
Vispa två äggvitor till hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
2 kommentarer:
Mums, måste prova någon dag.
Tack för receptet
Åh, den där såg mumsig ut!!
Skicka en kommentar