VÄLKOMMEN!
Jag heter CAMILLA ALVÉN och det här är en fortsättning på min första blogg, Camillas foto.

Numera använder jag bloggen som en form av dagbok, här ryms vardag, resor och odling. Jag fotograferar med en Canon 5D Mark II och ibland med en iPhone 8.

Alla bilder är fotograferade av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen. Är du intresserad av att använda eller köpa en bild är du välkommen att höra av dig (camilla.alven@gmail.com).



torsdag 7 maj 2020




Jisses vad rabarberna levererar i år, jag gör sylt, pajer, kakor och nu senast saft. Underbart läskande och väldigt enkel att göra, bjuder på ett recept ifall någon får feeling...

Rabarbersaft:
1 kg rabarber (2 liter hackade rabarber)
3 dl vatten
4 dl strösocker/liter avrunnen saft

Skölj och hacka rabarbern, låt skalet vara på för att få fin färg.
Lägg rabarbern i en gryta och häll på vatten. 
Låt koka under lock tills rabarbern är helt sönderkokt.
Sila av och mät upp saften.
Koka upp saften och rör ner socker.
Koka upp och skumma av.

Inga kommentarer: