VÄLKOMMEN!
Jag heter CAMILLA ALVÉN och det här är en fortsättning på min första blogg, Camillas foto.

Numera använder jag bloggen som en form av dagbok, här ryms vardag, resor och odling. Jag fotograferar med en Canon 5D Mark II och ibland med en iPhone 6S.

Alla bilder är fotograferade av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen. Är du intresserad av att använda eller köpa en bild är du välkommen att höra av dig (camilla.alven@gmail.com).



fredag 5 januari 2018



Jag började att göra egen ingefärashot i februari 2016 och nu kan jag inte vara utan en stadig shot på morgonen. Jag brukar också spä ut frukostjuicen med ingefärashot, 1/3 med shot i glaset och resten juice tycker jag är lagom. Ett tips är att spä ut äppelmust med ingefärashot, såååå gott!!!

Ingefärashot:
200 gr ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
2 citroner

Tvätta och riv ingefäran grovt med skalet på.

Lägg den rivna ingefäran i en kastrull, häll på vattnet och hetta upp på medelvärme till 60 grader.

Pressa citronerna och ta tillvara på saften.

Låt ingefäravätskan svalna till 40 grader och sila sedan bort ingefäran, rör ner honung och citronsaft.

Häll upp på väl rengjord flaska och förvara i kylskåp.

1 kommentar:

Nässelblom och choklad sa...

Det låter perfekt att ta mer juice än ingefära. Ingefära är fantastiskt bra men jag tycker att den kan bli lite för kraftfull om det är mycket av den. Ser gott ut!