VÄLKOMMEN!
Jag heter CAMILLA ALVÉN och det här är en fortsättning på min första blogg, Camillas foto.

Numera använder jag bloggen som en form av dagbok, här ryms vardag, resor, odling och jobb. Jag fotograferar med en Canon 5D Mark II och ibland med en iPhone 6S.

Alla bilder är fotograferade av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen. Är du intresserad av att använda eller köpa en bild är du välkommen att höra av dig (camilla.alven@gmail.com).



lördag 27 juni 2015






Äntligen har flädern börjat blomma och jag har satt min första omgång saft för det här året. Jag brukar göra flera satser och frysa in så att jag har saft så det räcker hela året. Mannen i huset gör fläderblomssnaps men själv håller jag mig helst till att sörpla saft...

Fläderblomssaft:
40 stora blomklasar av fläder
1 påse citronsyra (50 gram)
3 citroner
2 liter vatten
2 kg strösocker

1. Skölj blomklasarna väl
2. Skölj och borsta citronerna väl och skiva dem tunt
3. Varva blomklasar med citronskivor och citronsyra i en hink/kastrull
4. Koka upp vatten och häll i strösocker
5. Häll sockerlagen över blomklasar och citronskivor
6. Täck över och låt stå kallt i 3-5 dygn, rör om i saften en gång per dygn.
7. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor eller i plastburkar om du vill frysa in saften.

2 kommentarer:

Hans-Ove sa...

Ser gott ut även om jag inte är någon saftmänniska. Hur var det med den där snapsen?

Bildmagi sa...

Läckert :-)