VÄLKOMMEN!
Jag heter CAMILLA ALVÉN och det här är en fortsättning på min första blogg, Camillas foto.

Numera använder jag bloggen som en form av dagbok, här ryms vardag, resor och odling. Jag fotograferar med en Canon 5D Mark II och ibland med en iPhone 8.

Alla bilder är fotograferade av mig och skyddade enligt upphovsrättslagen. Är du intresserad av att använda eller köpa en bild är du välkommen att höra av dig (camilla.alven@gmail.com).



tisdag 3 april 2018




I går åkte vi på konstrunda. I år valde vi konstrundan i nordvästra Skåne och startade i Landskrona med att titta på samlingsutställningen på Landskrona konsthall. Vi valde ut några konstnärer var, letade upp på kartan var de hade sina utställningar och gjorde upp en plan på hur vi skulle köra. Vi började hos Ullastina i Landskrona och på väg därifrån tittade vi in hos hennes granne (Thor-Björn Johansson) som visade svartvita fotografier. Sedan åkte vi vidare till Glumslöv och tittade på målningar och skulpturer hos konstnärsparet Liljeqvist, efter det körde vi till Örenäs slott där Eva Rödseth och Azita Sassanian visade målningar och keramiktavlor. Därefter fortsatte vi upp till Råå och Peter Nordström som visade grafisk konst och sedan vidare uppåt till Laröd och Karin Håkanssons härliga skulpturer och målningar. Vi fortsatte norrut, hamnade hos Gunnar Tryggmo i Viken och blev helt betagna av hans akvareller. Plötsligt hade timmarna rusat iväg och vi fick stryka några konstnärer från vår lista och drog oss inåt landet, med stopp i Farhult (Peter Göransson), Vånga (Göran Billing) och till sist i Kvidinge hos Tomas Montelius. På hemväg körde vi via Norra Rörum för att titta in hos Tommy B Nilsson, en perfekt avslutning på en lång och inspirerande konstdag...

Inga kommentarer: